Performanse


Studija održivosti čišćenja (Profesionalni laboratorija za ispitivanja)

Rezultati ispitivanja kvalitete zraka u zatvorenom prostoru
Znanstvena studija uviđa da je Beam centralno usisavanje superiornije u odnosu na klasične usisivače

Beam-ov centralni sistem usisavanja jamči bolju kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru nad klasičnim usisavačima i podržan je kao nova performanca prema nezavisnom istraživanju koja je uspoređivala kratkoročno i dugoročno uklanjanje nečistoće i emisije prašine vodećih uspravnih usisivača i centralnog sistema usisavanja.

Istraživanje

U nizu ispitivanja kojima je upoređeno kratkoročno i dugoročno uklanjanje nečistoće i kontrola emisije prašine, od pet vodećih uspravnih usisavača i Beam Serenity® Plus centralni sistem usisavanja, stručnjaci u Professional Testing Laboratory, Dalton, Ga. su uvidjeli da su dva uspravna usisavača pri uklanjanju nečistoće podbacila od 10 posto do gotovo 14 posto, od početka do kraja ispitivanja, dok je Beam-ov sistem zadržao konzistentno uklanjane nečistoće.

Nalazi

“Beam-ov sistem je ostavio dojam, konstantno održive sposobnosti čišćenja od početka do kraja ispitivanja,” kaže Gary Asbury, predsjednik Professional Testing Laboratory-a.

”Beam Serenity Plus također je zadržao konzistentnu kontrolu emisije, ispuštajući manje od 6,6 mikrograma po kubnom metru respiratornih čestica za cijelo vrijeme ispitivanja, manje nego bilo koji testirani uspravni usisavač. Tri uspravna usisavača koja su zadržala mogućnost uklanjanja nečistoće doživjela su značajniji pad u filtraciji, potičući tako porast emisije čestica od gotovo udvostručenja do više od 4.300 mikrograma po kubnom metru.


Ispitivanje emisije prašine
Emitirane čestice za vrijeme usisavanja nakon opetovane uporabe.

Uspravni usisavači doživjeli su nagli porast u emisiji ispuštanja prašine nakon 10 uporaba. S Beam-ovim sistemom, emisije su ostale niske.

Svaki ispitani proizvod se testirao potpuno nov i nakon opetovane uporabe. Stručnjaci Professional Testing Laboratory-a upotrebljavali su svaki proizvod da usišu tepih koji je sadržavao aproksimativno jedu litru prljavštine i otpatke iz prijašnjih usisavanja plus 50 grama ISO Fine test prašine koja je sadržavala tako male čestice kao spore pljesni, grinje, pelud i druge nečistoće što se povezuju sa zdravstvenim problemima.

Studija je uključivala uporabu fluorescencije X zraka da postigne točne analize nečistoće poput uklonjenih elemenata s test tepiha koristeći pritom tehnologiju koju je usavršila NASA. Prema KeyMaster Technologies, a Kennewich, Wash. tj. firme koja je razvila ručni (dlanovnik) FXZ skener u suradnji s NASA, testovi su označili početak uporabe FXZ (fluorescencija X zraka) tehnologije da analizira performanse čišćenja proizvoda za održavanje podova.

Testovi uklanjanja nečistoće ponavljali su se tek kad je spremnik za prljavštinu svakog portabl usisavača bio aproksimativno do pola napunjen i praznio se 10 puta, kako su savjetovali proizvođači. Svaki proizvod je također radio u najsuvremenijoj komori za emisije kada je bio nov i nakon 10 punjenja da se izmjere emitirane respiratorne čestice svakog proizvoda za vrijeme usisavanja.


Ispitivanje mogućnosti uklanjanja nečistoće
Mogućnost čišćenja tepiha nakon 10 uporaba.

Mogućnost uklanjanja nečistoće Dyson-ovim i Hoover-ovim portabl usisavačima je opala s opetovanom uporabom, dok je praktički Beam-ova bila ne promijenjena.

Video snimak na kraju testa također je pokazao kako bi korisnici svih proizvoda mogli biti izloženi prašini koja bi se pokrenula pražnjenjem posude za skupljanje nečistoće. Mnogo veća posuda za skupljanje nečistoće Beam-ovog centralnog sistema usisavanja ne zahtjeva tako učestalo pražnjenje te je učestalost izlaganju prašini manja. Zbog toga se pogonski dio centralnog sistema usisavanja u pravilu instalira u garaži, pražnjenjem posude za skupljanje nečistoće je gotovo nemoguće ponovo unijeti prašinu u prostorije za boravak.

Lars Hybel, zamjenik međunarodnog predsjednika u "Electrolux Central Vacuum System" kaže da rezultati testa kojeg je proveo "Professional Testing Laboratory" pomažu razjasniti zašto pacijenti alergijskog rinitisa koji su sudjelovali u nedavnom kliničkom istraživanju University of California, Davis, su doživjeli vidno smanjenje u svakom od svojih alergijskih simptoma kada su koristili Beam-ov centralni sistem usisavanja za čišćenje svog doma. Sudionici istraživanja University of California, Davis su registrirali 44 do 61 postotno poboljšanje u spavanju, nazalnim (nosnim) i nenazalnim, očnim i emocionalnim simptomima, bili su aktivniji i doživjeli su manje praktičkih problema kada su čistili Beam-ovim centralnim sistemom usisavanja umjesto portabl usisavačima.

“"Dosljedna kontrola emisije iz centralnog sistema usisavanja znači manje čestica u zraku u prostorijama za boravak, što je pokretač alergičnom rinitisu,” kaže Hybel. “Kućevlasnici koji koriste Beam-ov centralni sistem usisavanja biti će u mogućnosti imati čišći dom koji ima manje alergenata i zdravije mjesto življenja.

 
Beam Centralni usisni sitem